Uw advertentie hier?

Investering regeling

Als ondernemer kan het voorkomen dat je investeringen doet. Mocht je deze dit jaar al hebben gedaan of juist van plan bent om te doen, dan is het verstandig om naar de volgende regelingen te kijken. Als eerst de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), als tweede de milieu-investeringsaftrek (MIA) en als laatste energie-investeringsaftrek (EIA). Door deze regelingen toe te passen kun je een extra bedrag aftrekken van de winst belasting. Hierdoor betaal je minder belasting over de winst die je maakt en verdien je meer geld. 

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden voordat je recht hebt op deze regeling als ondernemer. Om aan de KIA te voldoen is doorgaans niet heel moeilijk, maar voor de MIA en de EIA komen ondernemers minder snel in aanmerking. Lees de voorwaarden hier via de Belastingdienst.

Zakelijke auto

Voor veel ondernemers is het voordeliger om zakelijk te rijden met de auto. Het hangt allemaal af hoeveel kilometers je privé rijdt. Je kunt kiezen om de auto op de zaak te zetten en bijtelling te betalen indien je meer dan 500 km of meer privé rijdt in een jaar. Je kunt ook zakelijk 19 cent per km terughalen op de onderneming. 

Het is allemaal afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die je zakelijk en privé rijdt, type auto, cataloguswaarde en de verwachte kosten (zoals onderhoud). Bereken beide opties en bekijk welke voordelig is om zo uiteindelijk geld te besparen. 

Bij een auto van 15 jaar of ouder dien je te kijken naar de youngtimer regeling. 

Kleine ondernemers regeling 

Heb jezelf een kleine onderneming, heb je een beperkte omzet en dien je hier btw over te betalen? Dan komt de KOR, de kleineondernemersregeling, zeer goed van pas. Als je hier in aanmerking komt, dan kun je vrijstelling krijgen van btw op je omzet van €20,000 per jaar.

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor deze ondernemersregeling, dan kun je meer informatie krijgen over de kleineondernemersregeling via de belastingdienst. Hier staan een aantal rekeningvoorbeelden die een beter beeld geven waarom deze regeling zeer interessant is voor ondernemers. 

Oudedagsreserve 

Het is een regeling die handig is om op korte termijn wel geld te verdienen, maar dit moet je in de toekomst wel weer betalen. Iedere ondernemer mag jaarlijks een gedeelte van de winst reserveren als oudedagsreserve. Je hoeft het bedrag niet perse opzij te zetten, maar over dit gedeelte betaal je nu geen belasting. Wanneer je met pensioen gaat kun je gebruik maken van deze oudedagsreserve, maar op het moment dat je hier gebruik van maakt, betaal je de belasting wel gewoon. Het is dus een uitstel voor het betalen van belasting. Voor ondernemers kan het wel een handig hulpmiddel zijn om meer te verdienen op de korte termijn, omdat ze doorgaans in de toekomst meer geld hebben verdiend.  

Terug
Pricewise
Alle categorieën