Uw advertentie hier?

Automatisatie door boekhoudingssoftware

Er zijn zat ondernemers die geen zin hebben uitgaven in te voeren in hun boekhouding, maar hierdoor laten ze wel geld liggen. Het hoeft alleen niet zo moeilijk als vele denken. Je moet gebruik maken van een boekhoudsysteem dat ervoor zorgt dat je eenvoudig uitgaven en inkomsten kunt invoeren. Hierdoor hoef je niet te puzzelen en kun je gebruik maken van een koppeling binnen de software. Neem wel in gedachte dat er diverse programma’s zijn en dat ieder zijn eigen voorkeur en werkwijze heeft. 

Mocht je interesse hebben in een boekhoudprogramma, dan kun je gebruik maken van een boekhoudsoftware vergelijker. Bekijk hier meer informatie over boekhouden en administratie en vergelijk om kosten te besparen. 

Ieder boekhoudprogramma heeft zijn eigen koppelingen die het allemaal eenvoudiger maakt. Het zijn koppelingen die helpen, zoals een urensysteem, CRM, voorraadadministratie en nog meer. Het is handig om een software te kiezen waar er koppelingen zijn die je ook daadwerkelijk wilt gebruiken. Je zult overigens niet alleen geld gaan besparen, maar ook tijd. Het invullen gaat hierdoor een stuk sneller dan dat je nu gewend bent. 

Voorraadbeheer

Inzicht hebben in je voorraad is zeer belangrijk, met name de hoeveelheid voorraad er is en hoe je het gaat verkopen. Zodoende doen diverse bedrijven een inventarisatie rond het einde/begin van ieder jaar. Het is namelijk een aandachtspunt die ervoor zorgt dat fouten voorkomen worden in het verkopen van producten. Stel je voorraad klopt niet en dan moet je nee verkopen of dat je het helemaal niet verkoopt. Daarnaast is het belangrijk hoe de status is van de de voorraad en of het verkocht kan worden tegen de standaard verkoopprijs. Het is een controle die bepaald welke producten degelijk genoeg zijn en hoeveel producten er verkocht kunnen worden. 

Voorraadbeheer is zeer ideaal om te weten hoeveel je nog hebt liggen, wanneer je in moet kopen en dat je een beter overzicht hebt van alle producten. Mocht er eventueel producten liggen die niet meer verkopen, maar wel nog op voorraad liggen, dan kun je hier bijvoorbeeld een sale op gooien om van de producten af te krijgen. 

Debiteurenbeheer

Dit beheer geeft weer welke facturen nog betaald moeten worden door klanten. Hierdoor heb je een overzicht van alle facturen en weet je direct wanneer een klant verzuimt om te betalen. Verlies geen inkomsten door fouten in het overzicht van facturen. 

Liquiditeitsinzicht

Het verzenden en ontvangen van facturen is belangrijk als ondernemer, maar het betalen van facturen en het ontvangen van geld van klanten is ook belangrijk. Een overzicht in je liquiditeit is een handig hulpmiddel. Hierdoor weet je als ondernemer wat je op de zakelijke rekening hebt staan, wanneer klanten dienen te betalen en wanneer jij voldoende vermogen hebt om leveranciers te betalen. 

Door diverse hulpmiddelen te gebruiken en te begrijpen hoe je moet omgaan met je cash flow, kun jaarlijks aardig wat geld verdienen, puur door slim te zijn met geldzaken. Wees constant bezig met de financiële aspecten en bespaar geld op diverse administratie kosten. 
 

Terug
Pricewise
Alle categorieën