Uw advertentie hier?

Mogelijkheden om te besparen

Besparen op de locatie

Het huren of hebben van een bedrijfspand is doorgaans een grote kostenpost van een onderneming. Het is verstandig om eens te controleren of je als bedrijf zijnde niet teveel betaald voor een huisvesting. 

Tegenwoordig is thuis werken zeer populair onder bedrijven en dit kan ook geld besparen op de kosten van het pand. Je kunt hierdoor een kleinere ruimte huren of kopen en personeel laten komen, indien nodig is. Je kunt dit ook nog eens koppelen aan flexwerken, maar dit hangt af of het past in jouw vorm van leidinggeven of met je leidinggevende. 

Besparen door overzicht in kosten

Zet jaarlijks de bedrijfskosten op een rijtje en bekijk eens welke kosten echt noodzakelijk zijn en welke overbodig. Overbodige kosten kun je eventueel laten schieten of kijk welke kosten goedkoper kunnen. Het geeft doorgaans een duidelijk overzicht van alle kosten en kun je doorgaans direct zien waar pijnlijke punten zitten en waar je teveel voor betaald. 

Effectiviteit en efficiëntie 

Effectief en efficiënt werken binnen een bedrijf kan ervoor zorgen dat je meer gedaan krijgt in dezelfde tijd. Zorg dat het personeel gemotiveerd is om de taken kwalitatief uit te voeren en zorg dat de planning eenvoudig te volgen is. Het personeel moet werken onder normale omstandigheden en niet onder vervelende werkdruk dat fysieke of mentale problemen kunnen leveren. 

Besparen door een samenwerking

In het leven kun je nooit alles alleen bereiken en op sommige vlakken dien je hulp in te schakelen. Dit geldt hetzelfde voor ondernemingen. In sommige gevallen is het handig om samen te werken met andere ondernemingen. Door samenwerkingen aan te gaan kun je het bedrijf laten groeien, zonder dat het te veel geld gaat kosten. Het kunnen zeer diverse samenwerkingen zijn, maar bekijk wel goed wat de meerwaarde is van de samenwerking. 

Gezamenlijk inkopen van goederen is een voorbeeld van een samenwerking om geld te besparen. 

Besparen op kantoorartikelen 

Ieder kantoor heeft artikelen nodig om mee te werken, maar doorgaans is geld besparen op deze kosten zeer eenvoudig. Door simpelweg te onderzoeken naar diverse mogelijkheden, zoals printkosten te vermijden. Papier is tegenwoordig steeds overbodiger, je kunt het ook via de mail versturen. Je moet alleen printen indien noodzakelijk. 

Besparen op contracten

Het is belangrijk als onderneming om jaarlijks alle contracten te bekijken. Denk aan het huidige energiecontract, huurcontract, verzekeringen en andere eventuele contracten. Door te vergelijken zoals het vergelijken van energieleveranciers kan aardig wat geld besparen, in dit geval op energiekosten. Vergelijk aanbieders en bekijk wat het meest geschikt is voor de onderneming. Het is zeer eenvoudig maar zeer belangrijk om kosten te besparen. 

Tweedehands artikelen

Het kopen van tweedehands artikelen kan aardig wat kosten besparen. Met name voor beginnende ondernemers is het een handige manier om niet direct te veel kosten te hebben. In de loop der tijd dat je meer winst hebt gemaakt, kun je geld vrijhouden voor betere producten voor het personeel. 

Met name tafels, stoelen, bureau accessoires kunnen in principe net zo goed functioneren als nieuwe producten. Alleen zal de levensduur wat lager zitten, maar dat geldt ook voor de prijs.

Besparen op energiekosten

Energiekosten kunnen doorgaans zeer goed geminimaliseerd worden. Denk aan het uitzetten van computers indien niet nodig, zelfde geldt voor lampen, verwarming en andere apparatuur. Het is belangrijk om energie te gebruiken alleen als het nodig is. Denk eens aan licht op beweging en dat automatisch weer uit gaat. Gebruik ook LED verlichting. Het is qua aankoop duurder, maar het verbruikt een stuk minder energie en de levensduur is normaliter langer. 

Computers worden overigens ook aan gelaten door het personeel en springen dan op stand-by. Dit verbruikt dan nog steeds energie en dat verhoogt de kosten. 

Besparen op reizen

Wanneer je een meeting hebt, dan kun je deze persoonlijk doen door naar een andere locatie te reizen, maar je hebt tegenwoordig ook technologie. Je kunt ook gebruik maken van online communicatie middelen om mensen te spreken en ze alsnog te zien. Je kunt namelijk simpelweg een scherm delen en informatie tegelijkertijd zien. Het is een handig hulpmiddel. 

Besparen op personeelskosten

Een grote kostenpost is het personeel en om hier op te besparen dien je alleen personeel aan te nemen die noodzakelijk zijn om het werkproces te laten bloeien. Personeel dat niet voldoende werk laat zien, kun je beter vervangen want dit zorgt uiteindelijk ook voor kosten. 

Het is ook belangrijk dat iedere werknemer kan werken. Vast personeel zonder werk is geen pretje voor de kosten. 

Terug
Pricewise
Alle categorieën