Uw advertentie hier?

Welke sportvoeding mag zeker niet ontbreken?

Wie gezond en sportief door het leven wil, weet door de band genomen wel dat het erg belangrijk is om te voorzien in voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten. Het is echter niet voor iedereen meteen duidelijk wat daarnaast nog een positieve bijdrage kan leveren. Supplementen zoals glutamine en creatine bijvoorbeeld, vullen de voeding perfect aan en zorgen voor betere resultaten tijdens het sporten.

Glutamine

Eén van de stoffen die bijdragen aan betere sportieve prestaties is glutamine. Het zorgt ervoor dat de spieren beter herstellen en groeien na intensieve trainingen. Tijdens het sporten hebben de spieren deze stof nodig en door in een voldoende inname ervan te voorzien, kun je vermijden dat het lichaam het, bij gebrek aan, gaat halen uit het spierweefsel. Na het sporten draagt het bij aan de spierhydratatie, wat dan weer zorgt voor een sneller herstel. Glutamine wordt dan wel door het lichaam zelf aangemaakt, die aanmaak zal lang niet volstaan bij intensief sporten en dan is suppletie aangewezen.

Creatine

Het belangrijkste doel van creatine is om ervoor te zorgen dat de spieren over voldoende energie beschikken. Als het lichaam over een voldoende hoge voorraad creatine beschikt zal je in staat zijn om aan de ene kant langer te trainen en aan de andere kant explosiever te trainen. Na het sporten kan je lichaam dankzij creatine sneller herstellen en kun je sneller naar je volgende training. Het lichaam maakt van nature 2 tot 3 gram creatine per dag aan, maar in geval van intensief sporten, zal het innemen van creatine in supplementvorm aan te raden zijn.

Is sportvoeding veilig?

Er bestaan veel vooroordelen ten opzicht van sportvoeding en voedingssupplementen. Toch kunnen we je al meteen gerust stellen dan het innemen van supplementen van erkende producenten volledig veilig is als je dit op een verantwoorde manier doet. De juiste dosis aanhouden, biedt je alleen maar voordelen en levert geen schade aan het lichaam op. Trainers en voedingsconsulenten helpen iedere sporter in het zoeken naar de juiste voedingsbalans.

Is sportvoeding duur?

Een ander vaak gehoord vooroordeel is dat sportvoeding en voedingssupplementen zoals glutamine en creatine erg duur zijn. Voor een sporter echter zijn er heel wat mogelijkheden om die kostprijs aanzienlijk te drukken. Omdat je de supplementen dagelijks inneemt, kun je maar beter meteen een voorraadje ervan inslaan en dan betaal je al meteen een heel stuk minder. Je kunt ook met je team samen de supplementen aankopen en gebruik maken van de talrijke hoeveelheidskorting die leveranciers aanbieden. Wel letten op de houdbaarheidsdatum natuurlijk.

Terug
Pricewise
Alle categorieën