Uw advertentie hier?

Laminaat vloeren

Een laminaatvloer is een geweldig alternatief voor een hardhouten vloer als je een beperkt budget hebt. Laminaatvloeren zijn er in verschillende stijlen, waaronder opties die eruitzien als een hardhouten vloer of een visgraatvloer. Laminaatvloeren zijn echter goedkoper dan hardhouten vloeren en zijn eenvoudig te installeren zonder de hulp van een professional. Laminaatvloeren zijn ook gemakkelijk schoon te houden en gaan vrij lang mee.

Er zijn er echter een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden als je besluit om voor een laminaatvloer te gaan. Ten eerste, als het niet goed is afgedicht en er water of vocht door de scheuren sijpelt, kan het snel beschadigd raken of kromtrekken. Ten tweede kunnen laminaatvloeren niet worden geverfd. Dus als het beschadigd raakt, moet het meestal worden vervangen. Dit is niet heel prettig als je wilt besparen op de kosten.

Wanneer je een vloer plaatst is het belangrijk dat het past binnen je interieur, om het complete plaatje te krijgen. Wees dus bewust welke vloer je kiest en bekijk hier hoe je op het interieur kunt besparen. Dan kun je optimaal kosten besparen.

Vinyl vloeren

De keuze voor vinyl vloeren is voornamelijk omdat het betaalbaar is, comfortabel is en lang meegaat. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, dus er is voor ieder wat wils. Wees voorzichtig, want de kwaliteit van vinyl kan per merk verschillen. Je wilt natuurlijk niet dat er in een mum van tijd een barst in je vloer zit. Kijk dus goed wat je koopt en lees de reviews van andere gebruikers.

Vinyl is eenvoudig zelf te plaatsen, hierdoor kun je besparen op de kosten van het leggen van een vloer. Verwijderen daarentegen is vaak een heel ander verhaal. Als je de keuze maakt, zorg dan dat dit ook de juiste keuze is.

Pvc vloeren

Pvc vloeren zijn te vergelijken met vinyl vloeren, alleen slijten ze een stuk minder dan vinyl. Een pvc laminaat kan doorgaans een zeer lange tijd mooi blijven, ook als er veel mensen over de vloer lopen. Vinyl is wat zachter en heeft een verende onderlaag. Daardoor zijn pvc vloeren steviger en kwalitatief beter met betrekking tot slijtage. Het valt daardoor wel in een iets duurder segment.

Pvc is overigens zeer ideaal om te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is het praktisch zeer eenvoudig om schoon te houden en te onderhouden. Het is daarom een zeer goede keus als je een vloer wilt hebben die een lange tijd kwalitatief goed blijft.

Vloerbedekking

De laatste vorm die we bespreken is het leggen van vloerbedekking. Het is zacht, comfortabel en heerlijk voor kinderen om rond te rennen in het huis. Je vind diverse stijlen, kleuren en materialen. Wil je besparen op vloerbedekking, dan is het handig om deze zelf te leggen.

Het nadeel van vloerbedekking is het onderhouden en schoonmaken van de vloerbedekking. Je kunt dit overigens wel snel doen met een tapijt of stoom reiniger.

Terug
Pricewise
Alle categorieën