Uw advertentie hier?

Het besparen van energie

De energieprijzen zijn ontzettend hoog en met Led lampen kun je relatief veel energie besparen op licht. Het gebruikt namelijk 80% a 90% minder stroom vergeleken met gloeilampen of halogeenlampen. De technologie van Led is efficiënt en sterk en vandaar dat ledlampen gebruikt worden voor het besparen van energie. 

Ledlampen zijn in principe duurder, maar zijn ook zo terugverdiend door de energiekosten. Je kunt ook kijken naar goedkope led verlichting, om geld te besparen en energie te besparen. 

Langere levensduur van Led verlichting

De levensduur van Led verlichting ligt rond de 15.000 tot de 50.000 branduren. Een lamp die 8 uur aanstaat op een dag en beschikt over 30.000 branduren, zou een levensduur hebben van 10 jaar. Wordt er gekeken naar een gloeilamp (1.000 branduren) een halogeenlamp (2.000 branduren en een spaarlamp (5.000), dan gaat Led verlichting veel langer mee. Dit bespaart weer geld op aanschaf van nieuwe lampen. 

De warmte van Led verlichting

De traditionele lampen worden doorgaans ontzettend heet en aanraken is niet verstandig. Dit is bij Led verlichting niet het geval en hierdoor minimaliseer je problemen als verbranding, brand of donkere plekken op de muur. Bij Led verlichting is alleen de fitting in de lamp die warm is. De lamp zelf niet. 

Het creëren van sfeer

Led verlichting is momenteel verkrijgbaar in bijna alle mogelijke kleurtemperaturen. Dit kun je zien aan de hand van de eenheid Kelvin. Hoe hoger je gaat hoe kouder het witte licht zal zijn. Bij een lagere eenheid is het meer een geelachtige kleur. Voor echt sfeerlicht is 2200 kelvin geschikt. Wil je het iets lichter hebben, kies dan voor 2700 kelvin, wat doorgaans lijkt op het licht van de traditionele lampen. Wil je meer werklicht, kies dan voor 3000 kelvin. 

Bekijk hier meer mogelijkheden hoe je geld kunt besparen op de woning.

Led verlichting dimmen

Het is mogelijk om Led verlichting te dimmen, al is dit niet altijd standaard. Dit licht aan de armatuur die erop zit en of de lichtbron dimbaar is. Bekijk de specificaties voor deze informatie. Dimmers met een fase-afsnijding zijn doorgaans de beste dimmers voor Led verlichting. 

Een conventionele dimmer die normaliter gebruikt worden bij gloeilampen, is niet de juiste voor Led verlichting. Doorgaans worden er problemen veroorzaakt als knipperen, zoemen of trillen. Er zijn speciale dimmers voor Led om schade te voorkomen. 

Dit zijn de redenen waarom Led verlichting helpt met het besparen op kosten en het verbeteren van jouw energieverbruik. 

Terug
Pricewise
Alle categorieën