Uw advertentie hier?

Er is een vaste hoeveelheid goud op aarde

Goud is een product wat wordt gewonnen uit de grond. Het is een vast product dat in pure vorm wordt gevonden. Het is een product wat niet kan worden bijgemaakt. Dit houd in dat het aanbod erg stabiel is, de vraag daar in tegen is afhankelijk van de populariteit van het product.

Populariteit van goud

Goud is een metaal wat erg populair in binnen de sieraden industrie. Veel mensen vinden gouden sieraden het mooiste om te dragen, het is een luxe product wat luxe uitstraalt. De populariteit van goud schommelt, er zijn tijden dat het populair is en er zijn tijden waarin de populariteit afneemt. Dit hangt erg samen met de welvaart en het geld dat mensen te besteden hebben. Er zal altijd vraag zijn naar goud, de hoeveelheid varieert alleen.

Goud of aandelen

Het verschil tussen beleggen in goud of in een bedrijf is erg groot. Een bedrijf heeft te maken met veel meer factoren die het kunnen bevoordelen of belemmeren. Goud is hierin wat stabieler en een zekere optie. Een bedrijf heeft wel de mogelijkheid om exponentieel te groeien, dit is voor goud wat moeilijker.

Eigen smaak

Voor je gaat beleggen is het belangrijk dat je je eigen onderzoek doet, op die manier kom je er achter waarin je je zelf het beste mee voelt en het meest zeker voelt om in te beleggen. Denk hierbij niet alleen aan metalen, bedrijven maar ook aan digitale valuta. De afgelopen jaren zijn er meer en meer mogelijkheden gekomen om je geld te beleggen en meer geld te maken. De ene wijze is sneller en met meer of minder risico dan de andere. Door onderzoek te doen weet je of beleggen in goud het beste bij je past.

Terug
Pricewise
Alle categorieën